free hit counter code As parents struggle with history homework, test your knowledge with our quiz to see if you’re smarter than 10-year-old – Freeht.buzz

As parents struggle with history homework, test your knowledge with our quiz to see if you’re smarter than 10-year-old

ARE you a bit hazy about the distant past?

Many parents struggle with kids’ history homework – and a quiz set by ten-year-olds based on their Year Six lessons found a lot of adults haven’t the foggiest.

D53APK Hadrian's Wall under a dramatic sky at Walltown Crags, Northumberland, England.
As forty per cent of Brits have no clue who built Hadrian’s Wall, see if you’re smarter than a ten-year-old
Alamy

One in four did not know when the Battle of Hastings was and three per cent reckoned the victor was, er, Robin Hood.

The results, analysed by Trainline, revealed 23 per cent do not know which animal carried the Black Death and 40 per cent have no clue who built Hadrian’s Wall.

Samantha Yule sets some history questions for readers to find out if they are smarter than a ten-year-old.

1. What year was the Battle of Hastings?

A) 1066
B) 1666
C) 1966

2. What was Queen Victoria’s husband called?

A) Charles
B) Boris
C) Albert

WKBT30 Stonehenge neolithic stone circle stonehenge stone circle near Amesbury Wiltshire england uk gb Europe
Just how old is Stonehenge?
Alamy

3. When is Stonehenge thought to have been built?

A) 30 BC
B) 300 BC
C) 3,000 BC

4. What animal carried the Black Death?


A) Badgers
B) Rats
C) Dogs

5. Who built Hadrian’s Wall?

A) Romans
B) Vikings
C) Normans

British troops go over the top of the trenches during the Battle of the Somme, 1916. (Photo by Paul Popper/Popperfoto via Getty Images/Getty Images)
How long ago was it that Brit soldiers fought in the trenches?
Getty

6. When did World War One take place?

A) 1939 to 1945
B) 1914 to 1918
C) 2003 to 2011

7. When did the Great Fire of London break out?

A) 1066
B) 1666
C) 1806

Alamy Live News. 2X3WGH2 London, England, UK. 29th Apr, 2024. British parliament, Palace of Westminster, is seen from Westminster Bridge. (Credit Image: ¿ Tayfun Salci/ZUMA Press Wire) EDITORIAL USAGE ONLY! Not for Commercial USAGE! This is an Alamy Live News image and may not be part of your current Alamy deal . If you are unsure, please contact our sales team to check.
Time to remember, remember the fifth of November
Alamy

8. Who was caught trying to blow up the Houses of Parliament in 1605?

A) King Charles II
B) Oliver Cromwell
C) Guy Fawkes

9. Who did Boudicca fight when they came to take her land?

A) Victorians
B) Normans
C) Romans

The Beginning of the Battle of Senlac (Bayeux Tapestry)', c15th century, (1902). Senlac Hill (or Senlac Ridge) is the location where Harold Godwinson deployed his army for the Battle of Hastings on 14 October 1066. From the collection of the Bayeux Museum, France. From Social England, edited by H.D. Traill, D.C.L. and J. S. Mann, M.A. [Cassell and Company, Limited, London, Paris, New York & Melbourne, 1902] Artist Unknown. (Photo by Print Collector/Getty Images)
A lot of Brits apparently don’t know that much about the Battle of Hastings
Getty
CFFKMH Statue of Robin Hood on Castle Road outside Nottingham Castle, Nottingham, Nottinghamshire, England, UK
Many seemed to think that Robin Hood was the victor
Alamy

10. Who won the Battle of Hastings?

A) Robin Hood
B) William I
C) King Harold

(Original Caption) Sir Winston Churchill, Britain's Prime Minister, seated at his desk on his 80th birthday.
Do you know who the Prime Minister was at the very start of the Second World War? It may not be who you think
Getty

11. Who was Prime Minister of the UK at the beginning of World War Two?

A) Winston Churchill
B) Margaret Thatcher
C) Neville Chamberlain

12. How many wives did Henry VIII have?

A) 6
B) 7
C) 8

13. What is Romeo’s surname in Romeo and Juliet?

A) Beckham
B) Capulet
C) Montague

Florence Nightingale. (1820-1910) English nurse, hospital reformer, and philanthropist. known as the lady with the lamp. BPA2# 3009
Who was the Lady with the Lamp?
Getty

14. Who was the Lady with the Lamp?

A) Florence Nightingale
B) Mother Teresa
C) Mary Seacole

15. In which year in Victorian times did a law pass to make all children go to school?

A) 1850
B) 1870
C) 1899

16. Which of these is a term for an archaeological object?

A) Subject
B) Histogram
C) Artefact

Astronaut Buzz Aldrin, lunar module pilot, stands beside an American flag placed on the moon during Apollo 11 extravehicular activity. He is photographed by the mission's commander, Neil A. Armstrong, 1969. | Location: Moon.
Where did Neil Armstrong go in 1969?
Getty

17. Where did Neil Armstrong go in 1969?

A) The Moon
B) Mars
C) Venus

T0T7YT Elizabeth I, Queen Elizabeth I, c. 1572. Image shot 1800. Exact date unknown.
Who was this monarch who ruled for most of William Shakespeare’s life?
Alamy

18. Who was Queen for most of William Shakespeare’s life?

A) Elizabeth I
B) Elizabeth II
C) Mary I

19. When did Romans invade Britain?

A) 43 AD
B) 410 AD
C) 252 AD

20. In which period did Florence Nightingale live?

A) Edwardian
B) Victorian
C) Tudor

ANSWERS:

1) A
2) C
3) C
4) B
5) A
6) B
7) B
8) C
9) C
10) B
11) C
12) A
13) C
14) A
15) B
16) C
17) A
18) A
19) A
20) B

About admin